O fabrică de cablaje a foat deschisă astăzi la Strășeni de către o companie italiană

  • 15 Octombrie 2016 23:35
O fabrică de cablaje a foat deschisă astăzi la Strășeni de către o companie italiană

Prim-ministrul Pavel Filip a participat, astăzi, la deschiderea fabricii de cablaje a companiei italiene ,,La Triveneta Cavi Development” în parcul industrial din Strășeni, subzonă a Zonei Economice Libere Bălți.

Potrivit unui comunicat de presă al Guvernului, în prezent, la întreprindere sunt create 49 de noi locuri de muncă, urmând ca numărul acestora să fie extins, în timpul apropiat, până la 200.

Fabrica nou lansată va produce cablaje electrice de tensiune joasă și medie pentru telecomunicații, cabluri de semnalizare și de control, precum și produse pentru industria electrocasnicelor și grădinărit, care vor fi exportate la nivel global. Pentru construirea și amenajarea infrastructurii fabricii din Republica Moldova au fost investite 24 milioane de euro, dintre care 6,6 mln euro au fost oferite de Banca Europeană pentru Reconstrucție și Dezvoltare.

Compania  italiană „La Triveneta Cavi Development” este una din cele mai importante companii pe piața europeană de producere a cablurilor de tensiuni joasă și medie pentru sectorul industrial și casnic de distribuție a energiei și a tehnologiilor regenerabile, precizează comunicatul.

Tags

Alte Noutati

LIVE: BIZNEWS cu Corneliu Rusnac
Meteo Chișinău
26,24
Cer senin
Umiditate:27 %
Vint:6,17 m/s
Sat
14
Sun
14
Mon
17
Tue
20
Wed
16
Arhivă Radio Chișinău