O expoziție personală a pictoriței Inga Edu a fost vernisată la Centrul ”C. Brâncuși”

  • 10 Decembrie 2020 19:30
O expoziție personală a pictoriței Inga Edu a fost vernisată la Centrul ”C. Brâncuși”

La Centrul Expozițional ”Constantin Brâncuși” a fost vernisată astăzi expoziția personală de pictură și grafică cu genericul ”Culoarea timpului” a artistului plastic Inga Edu, informează MOLDPRES.

Solicitată de agenție, pictorița a menționat că expoziție cuprinde 72 de lucrări realizate în ultimii ani. ”Este prima mea expoziția inaugurată în această instituție. În total, am vernisat peste 30 de expoziții”, a mai spus Inga Edu.

La rândul său, vicepreședintele Uniunii Artiștilor Plastici din Moldova, Florina Breazu a afirmat că Inga Edu practică peisajul, genul portretului, nudul feminin ș.a. ”Peisajele ei sunt realizate în diverse orașe europene: Sibiu, Sighișoara, Veneția etc. Pe lângă pictura în ulei, artista expune și pasteluri, o tehnică în care lucrează în mod special. Culorile pastelate sunt asortate culorilor primare, de obicei, galbenului”, a subliniat Florina Breazu.

Pe marginea expoziției și activității protagonistului manifestării s-au mai pronunțat președintele Uniunii Artiștilor Plastici din Moldova, Dumitru Bolboceanu, directorului Liceului Academic de Arte Plastice ”Igor Vieru”, Natalia Stâncă, criticul de artă Eleonora Sâtnic, artistul plastic Dumitru Șibaev ș.a.

Inga Edu s-a născut la 19 iulie 1978 în orașul Chișinău. În 1996, a absolvit Liceul de Arte Plastice ”Igor Vieru” și în 2001 – Facultatea de Arte Plastice și Desing a Universității de Stat ”Ion Creangă  din Chișinău și în 2017 – studiile de master la aceeași instituție.  Din 2004, este membră a Uniunii Artiștilor Plastici din România, filiala Ploiești și din 2013- membră a Uniunii Artiștilor Plastici din Moldova. A avut expoziții în R. Moldova, România și în alte țări. Din 2019, este director adjunct la Liceului Academic de Arte Plastice ”Igor Vieru”. Tablouri în colecții publice: Muzeul de Artă și Muzeul de Istorie din Ploiești, România. Tablouri în colecții particulare: Republica Moldova, România, Ucraina, Austria, Italia, Canada,  SUA, Rusia, Ungaria, Norvegia, Germania, Arabele Emirate, Irlanda și alte țări.

Expoziția va fi deschisă până la 27 decembrie.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Muzică * Știri * Muzică
Meteo Chișinău
8,85
Ploaie moderată
Umiditate:99 %
Vint:3,6 m/s
Fri
9
Sat
10
Sun
9
Mon
8
Tue
12
Arhivă Radio Chișinău