O expoziție internațională de gravură a fost vernisată la un muzeu din Chișinău

  • 20 Martie 2019 19:00
O expoziție internațională de gravură a fost vernisată la un muzeu din Chișinău

Expoziția retrospectivă a Bienalei Internaționale de Gravură Contemporană „Iosif Iser”, ajunsă la cea de-a XII-a ediție, organizată de Muzeul Județean de Artă Prahova, România, a fost vernisată astăzi la Muzeul Național de Artă al Moldovei, informează MOLDPRES.

Expoziția cuprinde 60 de lucrări, semnate de artiști plastici din peste 40 de țări.

Solicitat de MOLDPRES, directorul instituției gazdă, Tudor Zbârnea, a menționat că expoziția este organizată în cadrul acordului dintre Muzeul Național de Artă al Moldovei și Muzeul Județean de Artă Prahova și constituie un mod de a pune în valoare și de a consacra o serie de artiști atât din România, cât și din alte țări.

”Interesul nostru este de a aduce mai multe viziuni de pe diverse meridiane ale unor artiști care optează în special pentru gravură și pentru a schimba și sincroniza viziunile artistice ale celor din Chișinău cu ceea ce se face la ora actuală în străinătate. Este o expoziție care se va bucura de un real interes aici în Chișinău, pentru că la noi, din păcate, în ultimii ani, gravura este tot mai puțin frecventă în expozițiile colective. Or, aici sunt sigur că unii vor descoperi artiști și piese pe care le vor trata cu  interes și se vor orienta și artiștii locali spre acest domeniu al artelor plastice”, a precizat Tudor Zbârnea.

Expoziția va fi deschisă până la 14 aprilie.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Cadre sonore cu Andrei Mîțu
Meteo Chișinău
22,24
Cer senin
Umiditate:53 %
Vint:4,12 m/s
Wed
16
Thu
8
Fri
8
Sat
9
Sun
8
Arhivă Radio Chișinău