O expoziție dedicată mareșalului polonez Józef Piłsudski, organizată la Muzeul Național de Istorie din Chișinău

  • 07 Noiembrie 2018 18:27
O expoziție dedicată mareșalului polonez Józef Piłsudski, organizată la Muzeul Național de Istorie din Chișinău

O expoziție dedicată mareșalului polonez Józef Piłsudski a fost organizată la Muzeul Național de Istorie din Chișinău de către Institutul Polonez din București.

Acțiunea face parte din șirul manifestărilor consacrate centenarului redobândirii independenței Poloniei. Expoziția, care este alcătuită din panouri foto-documentare, poate fi văzută la Muzeul Național de Istorie, până pe 30 noiembrie, transmite IPN.

Ambasadorul Poloniei în Republica Moldova, Bartłomiej Zdaniuk, prezent la evenimentul de inaugurare, a menționat că prin respectiva expoziție se celebrează dorința polonezilor de a fi liberi, de a avea un stat independent care să ofere mediu pentru dezvoltare și progres.

În această săptămână, pe 11 noiembrie, reprezentanții Ambasadei Poloniei la Chișinău invită toți doritorii să depună flori la bustul lui Józef Piłsudski, la intersecția str. 31 August și Petru Movilă, începând cu ora 11.00.

Józef Piłsudski (1867-1935) este un renumit comandant care a devenit simbolul redobândirii independenței Poloniei în anul 1918, la 123 de ani după ce fusese împărțită și anexată de Rusia, Austria și Prusia. Pe linie militară a fost primul mareșal al Poloniei și ministru al apărării.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Obiectiv, România!
Meteo Chișinău
14,24
Cer senin
Umiditate:38 %
Vint:3,6 m/s
Sat
10
Sun
6
Mon
8
Tue
10
Wed
14
Arhivă Radio Chișinău