O expoziție cu lucrări realizate de Banksy în decursul a 15 ani, vernisată în Bruxelles

  • 25 Martie 2021 17:03
O expoziție cu lucrări realizate de Banksy în decursul a 15 ani, vernisată în Bruxelles

O expoziție cu lucrări ale artistului stradal britanic Banksy, în cadrul căreia 17 opere de artă originale sunt reunite pentru prima dată în Belgia, a fost vernisată joi la Bruxelles, informează Reuters.

Operele expuse, realizate de Banksy în decursul a 15 ani, sunt atestate de Pest Control, singura autoritate de autentificare recunoscută de artist.
 

Foto: (c) Yves Herman / REUTERS


Banksy, care își păstrează identitatea secretă, nu a autorizat expoziția în sine.

Deodato Art Gallery, condusă de Deodato Salafia, în vârstă de 51 de ani, colecționar de lucrări de Banksy și specialist în computere, a fost deschisă în noiembrie, cu câteva zile înainte ca Belgia să intre în alt lockdown în contextul pandemiei de coronavirus.
 

Foto: (c) Yves Herman / REUTERS


Țara se confruntă în prezent cu noi măsuri impuse pentru limitarea răspândirii coronavirusului magazinele neesențiale fiind închise de sâmbătă. Muzeele și galeriile rămân însă deschise și aproximativ 6.000 de persoane se preconizează că vor vizita expoziția, deschisă până la 22 mai.

Valoarea operelor de artă expuse începe de la 50.000 de dolari, a declarat Salafia.

"Nu este o chestiune care ține de prezența sau nu a unui lockdown, ci de galeriile de artă, de a înțelege că a comercializa artă și a oferi oamenilor posibilitatea de a se bucura și de a cumpăra artă nu diferă de a vinde sau cumpăra pantofi sau alte lucruri", a spus Salafia.

Printre lucrările expuse se numără "Love Rat", "Donuts Strawberry" și "The Flower Thrower", o serigrafie triptică din 2019 pe carton reciclat, realizată în 300 de exemplare. Exemplarul expus este singurul cu cadrul original.
 

Foto: (c) Yves Herman / REUTERS


Deodato, care a început să colecționeze lucrări de Banksy în urmă cu cinci ani, a declarat că găsirea unei opere de Banksy realizată din mai multe piese a fost dificilă deoarece acestea sunt de obicei despărțite. "Trebuie să ai răbdare, nu este posibil să cumperi toate piesele dintr-o singură tentativă", a spus Salafia.

Banksy este celebru pentru graffiti-urile sale cu tematică politică sau socială, apărute pe neașteptate în diverse orașe din întreaga lume.

O lucrare a sa ce înfățișează un băiețel care se joacă cu o jucărie ce reprezintă o asistentă medicală-supererou, un tribut adus cadrelor medicale, s-a vândut cu peste 20 de milioane de dolari, marți, la Londra, un record pentru artistul originar din Bristol.
 

Foto: (c) Yves Herman / REUTERS


"Toată lumea vrea să-l vadă pe Banksy, poate pentru că nimeni nu-l cunoaște", a precizat Salafia.

Sursa: AGERPRES

Tags

Alte Noutati

LIVE: MUZICĂ
Meteo Chișinău
9,96
Cer senin
Umiditate:99 %
Vint:2,06 m/s
Fri
10
Sat
12
Sun
14
Mon
14
Tue
14
Arhivă Radio Chișinău