O echipă de oficiali americani se află în Coreea de Nord pentru a discuta despre summitul Trump-Kim

  • 28 Mai 2018 09:27
O echipă de oficiali americani se află în Coreea de Nord pentru a discuta despre summitul Trump-Kim

O echipă de oficiali americani a sosit duminică în Coreea de Nord pentru discuții privind potențialul summit între Donald Trump, președintele SUA, și Kim Jong-Un, liderul regimului de la Phenian, arată agenția Reuters, potrivit Mediafax.

Potrivit publicației menționate, care citează o sursă familiară cu subiectul, Sung Kim, fost ambasador SUA la Seul și fost negociator privind dosarul nuclear nord-coreean, coordonează pregătirile pentru summitul SUA-Coreea de Nord.

Sung Kim a sosit duminică în Coreea de Nord, alături de Allison Hooker, expert privind Coreea în cadrul Consiliului de Securitate Națională de la Casa Albă. Cei doi s-au întâlnit cu Choe Son Hui, adjunct al ministrului de Externe de la Phenian, a transmis cotidianul american.

La Seul se află și Randall Schriver, un oficial din cadrul Departamentului Apărării.

The Washington Post a mai precizat că discuțiile sunt programate să dureze până marți, subiectul principal fiind acela al programului atomic nord-coreean.

Președintele SUA, Donald Trump, a semnalat vineri după-amiază că a reluat contactele cu Phenianul și ar putea reactiva întrevederea cu liderul Coreei de Nord, Kim Jong-Un.

 

Liderul de la Casa Albă a semnalat că întrevederea cu liderul nord-coreean, Kim Jong-Un, ar putea avea loc chiar la data stabilită inițial, 12 iunie.

Ulterior, sâmbătă, în cadrul unei întrevederi cu președintele sud-coreean Moon Jae-In, liderul de la Phenian și-a declarat disponibilitatea de a se întâlni cu Donald Trump.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Cadre sonore cu Andrei Mîțu
Meteo Chișinău
22,24
Cer fragmentat
Umiditate:49 %
Vint:4,12 m/s
Mon
16
Tue
17
Wed
18
Thu
19
Fri
19
Arhivă Radio Chișinău