O echipă de experți ai FMI va purta discuții cu autoritățile Republicii Moldova

  • 31 Martie 2022 16:24
O echipă de experți ai FMI va purta discuții cu autoritățile Republicii Moldova

În perioada 4-8 aprilie, echipa de experți ai Fondului Monetar Internațional (FMI), condusă de Ruben Atoyan, va purta discuții cu autoritățile Republicii Moldova, informează MOLDPRES.

Potrivit reprezentanței FMI la Chișinău, scopul misiunii este de a discuta posibila majorare a volumului de finanțare din cadrul programului ECF-EFF, susținut prin Mecanismul extins de creditare (ECF) și Mecanismul de finanțare extinsă (EFF), precum și modificarea graficului de debursare a tranșelor, pentru a sprijini eforturile autorităților de a obține resursele necesare pentru acoperirea cheltuielilor urgente în contextul crizelor multiple cu care se confruntă Republica Moldova, notează sursa citată.

Programul pe 40 luni al autorităților moldovenești, susținut de FMI, a fost aprobat la 21 decembrie 2021. Acesta este finanțat printr-un credit în mărime totală de circa 558,3 milioane de dolari SUA (400 milioane de drepturi speciale de tragere (DST), din care 79,8 milioane de dolari SUA (57,2 milioane de DST) au fost deja debursate. Creditarea în baza ECF prevede o rată anuală a dobânzii de zero la sută, o perioadă de grație de cinci ani și jumătate și un termen de rambursare de zece ani, iar creditarea în baza EFF prevede o rată anuală a dobânzii egală cu rata de bază a dobânzii pentru DST, un termen de rambursare de zece ani și o perioadă de grație de patru ani și jumătate.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Deschis în week-end
Meteo Chișinău
8,24
Cer senin
Umiditate:76 %
Vint:1,54 m/s
Sun
9
Mon
9
Tue
9
Wed
15
Thu
15
Arhivă Radio Chișinău