O echipă de cercetători din Israel a dezvoltat un tratament pe bază de iaurt pentru holeră și alte boli infecțioase și inflamații

  • 10 Aprilie 2021 16:59
O echipă de cercetători din Israel a dezvoltat un tratament pe bază de iaurt pentru holeră și alte boli infecțioase și inflamații

Oamenii de știință israelieni au dezvoltat un nou tratament probiotic pe bază de iaurt pentru holeră și alte boli infecțioase și inflamații, a anunțat vineri Universitatea Ben Gurion (BGU) din sudul Israelului, relatează agenția Xinhua, citate de Agerpres.

În cadrul unui studiu publicat în jurnalul științific Microbiome, oamenii de știință de la BGU au identificat noi candidați la medicamente pe baza moleculelor izolate din iaurtul probiotic pentru combaterea bacteriilor patogene și pentru tratarea diferitelor afecțiuni inflamatorii.

Cercetătorii au izolat molecule secretate de drojdie în chefir, care este o băutură fermentată preparată din iaurt de lapte, produsă prin inocularea drojdiilor și bacteriilor în lapte.

Apoi, oamenii de știință au constatat că aceste molecule au un potențial semnificativ de a combate bacteriile patogene, prin reducerea semnificativă a virulenței bacteriei Vibrio cholerae, care provoacă holera.

Strategie promițătoare împotriva bacteriilor rezistente la antibiotice

Efectul antibacterian s-a bazat pe întreruperea proceselor de comunicare între celulele bacteriene și de interferare în agregatele bacteriene, ce joacă roluri semnificative în virulența Vibrio cholerae și în progresia bolii.

Obținerea activității antibacteriene prin blocarea comunicării celulare reprezintă o strategie promițătoare împotriva bacteriilor rezistente la antibiotice, au observat cercetătorii.

Oamenii de știință au constatat, de asemenea, că moleculele izolate au efect antiinflamator semnificativ în timpul „furtunii de citokine”, care este un răspuns extrem al sistemului imunitar și totodată principala cauză de deces a pacienților diagnosticați cu COVID-19, dar și în cazul afecțiunilor inflamatorii intestinale, cum ar fi boala Crohn.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Dor de Izvor cu Maria Mocanu
Meteo Chișinău
7,18
Cer senin
Umiditate:96 %
Vint:2,06 m/s
Sun
15
Mon
15
Tue
15
Wed
16
Thu
17
Arhivă Radio Chișinău