O echipă de 19 sportivi și sportive vor reprezenta R. Moldova la Campionatul Mondial de Lupte pentru Tineret, 2023

  • 12 August 2023 08:57
O echipă de 19 sportivi și sportive vor reprezenta R. Moldova la Campionatul Mondial de Lupte pentru Tineret, 2023

O echipă de 19 sportivi și sportive va reprezenta Republica Moldova la Campionatul Mondial de Lupte pentru Tineret, care se va desfășura în Iordania, în perioada 14-20 august 2023. Anunțul a fost făcut de Ministerul Educației și Cercetării.

La lupte feminine vor concura 5 sportive, însoțite de Antrenorul Emerit Andrei Chiperi; la lupte libere - 8 sportivi, sub îndrumarea Antrenorilor Emeriți  Maxim Gâlcă și Ilia Esir; la lupte greco-romane - 6 sportivi, asistați de Antrenorul Emerit Roman Zgardan. 

Secretarul de stat al Ministerului Educației și Cercetării, responsabil de domeniul sportului, Sergiu Gurin, prezent la ultimul antrenament de dinaintea competiției, a menționat că fiecare competiție internațională este o oportunitate pentru sportivii noștri de a demonstra întregii lumi ce înseamnă dedicarea, pasiunea și talentul.

„Suntem mândri de fiecare dintre voi și vă urăm succes în Iordania. Luptați și aduceți victoria acasă!”, a mai adăugat Gurin.

Totodată, Sergiu Gurin le-a urat sportivilor succes, mulțumindu-le antrenorilor și specialiștilor implicați în pregătirea sportivilor și sportivelor.  

Campionatul Mondial de Lupte pentru Tineret va întruni peste 400 de participanți.

 

Tags

Alte Noutati

LIVE: Ascultă&Călătorește cu Andrei Mîțu
Meteo Chișinău
11,63
Cer senin
Umiditate:56 %
Vint:1,03 m/s
Sun
13
Mon
16
Tue
19
Wed
12
Thu
8
Arhivă Radio Chișinău