O deputată PAS semanlează un nou focar de infecție cu COVID-19 la Fălești

  • 04 Aprilie 2020 11:45
O deputată PAS semanlează un nou focar de infecție cu COVID-19 la Fălești

Mai mulți locuitori din raionul Fălești ar fi suspecți de infectare cu virusului COVID-19, după ce s-a confirmat îmbolnăvirea unor angajați ai fabricii unde sunt confecționate jucării ”Kinder”, potrivit deputatei Partidului Acțiune și Solidaritate, Doina Gherman. Ea a semnalat că aceștia ar fi cerut să fie internați, dar că nu ar mai fi locuri la spitalul din Bălți. Deputata a subliniat că este necesară deschiderea unui spital COVID și la Fălești și a subliniat că ar fi spații care pot fi folosite în acest sens.

Ieri, mai mulți săteni din diferite localități - Chetriș, Musteața, Hîncești, Ișcalău au chemat serviciul de ambulanță. Aceștia au febră mare, au simptome evidente, iar medicii doar le administrează medicamente ca să le scadă febra și îi lasă acasă! Pentru că nu mai sunt paturi la spitalul din Bălți, iar la Fălești - nu este centru COVID. De Chișinău nici nu se visează. Deci, aceste persoane nu sunt nici măcar testate. Nu sunt teste nici pentru pacienți, și nici pentru medici! Pentru nimeni! Doi soți de 78 și 79 de ani implorau medicii de la salvare să nu îi lase acasă că mor până dimineața! Cu toate astea, cuplul a fost lăsat de izbeliște, adică mă rog, în grija medicului de familie din sat care și el are febră de 2 zile!”, a scris deputata PAS pe pagina sa de Facebook.

Fabrica de jucării pentu ouă „Kinder” din Fălești și-a sistat temporar activitatea, a relatat vineri, 3 aprilie, portalul Nordnews. Asta după ce mai mulți angajați au fost diagnosticați cu COVID- 19. Decizia a fost luată astăzi, în cadrul Ședinței Comisiei Raionale pentru Situații Excepționale. Potrivit președintelui raionului Fălești, Sergiu Fîntînă, muncitorii de la fabrică au fost plasați în carantină la domiciuliu. Totodată, acesta a spus că ar fi existat mai multe surse de infectare, notează sursa citată.

 

Sursa:nordnews.md

Tags

Alte Noutati

LIVE: Muzică
Meteo Chișinău
9,96
Ploaie ușoară
Umiditate:99 %
Vint:3,09 m/s
Thu
16
Fri
11
Sat
12
Sun
15
Mon
15
Arhivă Radio Chișinău