O delegație a sistemului de sănătate al Republicii Moldova, condusă de ministra Sănătății Ala Nemerenco, se află într-o vizită de studiu la Oslo

  • 15 Decembrie 2023 16:26
O delegație a sistemului de sănătate al Republicii Moldova, condusă de ministra Sănătății Ala Nemerenco, se află într-o vizită de studiu la Oslo

O delegație a sistemului de sănătate al Republicii Moldova, condusă de ministra Sănătății Ala Nemerenco, efectuează, în perioada 13-15 decembrie, o vizită de studiu la Oslo, Norvegia, arată un comunicat al Ministerului Sănătății.

„Vizita are loc în contextul familiarizării și preluării bunelor practici, dar și a experienței Norvegiei în organizarea serviciilor de reabilitare, întrucât este una dintre țările cu cele mai bune sisteme de reabilitare din lume. În acest context, delegația sistemului de sănătate al Republicii Moldova a vizitat Spitalul Universitar din Oslo, mai multe centre de reabilitare de diferite nivele, și a avut o întrunire cu echipa Ministerului Sănătății al Regatului Norvegiei.

Menționăm că, ministra Sănătății Ala Nemerenco a avut o întrevedere cu omologul său din Regatului Norvegiei, Ingvild Kjerkol. Discuțiile au vizat oportunitatea implementării modelului norvegian de organizare a serviciilor de reabilitare medicală în țara noastră, care reprezintă un pas important în direcția consolidării colaborării internaționale în domeniul sănătății. Totodată, reprezentanții Regatului Norvegiei și-au exprimat angajamentul privind organizarea mai multor vizite ale experților de la Oslo în Republica Moldova, în vederea organizării unor instruiri pentru personalul medical din țara noastră.

Inițiativa reprezintă o parte integrantă a implementării noului proiect al Băncii Mondiale „Modernizarea și îmbunătățirea serviciilor de reabilitare în Republica Moldova”, ce va demara începând cu anul 2024.

Cunoștințele esențiale acumulate în cadrul vizitei de studiu vor contribui semnificativ la optimizarea și eficientizarea sistemului de sănătate din Republica Moldova, aducând schimbări pozitive în calitatea vieții pacienților”, precizează comunicatul.

 

Tags

Alte Noutati

LIVE: Obiectiv, România!
Meteo Chișinău
24,4
Cer senin
Umiditate:23 %
Vint:8,23 m/s
Wed
15
Thu
17
Fri
18
Sat
17
Sun
16
Arhivă Radio Chișinău