O delegație a primarilor din România a vizitat Republica Moldova

  • 17 Iunie 2018 17:30
O delegație a primarilor din România a vizitat Republica Moldova

O delegație a Asociației Orașelor din România a întreprins o vizită de studiu în Republica Moldova, în perioada 14-17 iunie, la invitația Congresului Autorităților Locale din Moldova (CALM).  

Potrivit unui comunicat CALM, vineri, 15 iunie, a avut loc atelierul de lucru privind direcțiile de consolidare a relațiilor între orașele din România și Republica Moldova. Primarii din România au împărtășit din experiența administrației publice locale.

Codul Administrativ, Codul Finanțelor Publice Locale, cel urbanistic, accesul la banii europeni, dar și salarizarea în domeniul APL (în România un primar are un salariu ce variază între 1000 și 2000 de euro, la care se poate adăuga până la 25% pentru proiectele europene implementate), au fost printre subiectele de care primarii din Republica Moldova s-au arătat extrem de interesați.

Președintele Asociației Orașelor din România (AOR), Mădălin Ady Teodosescu, primar de Balș, județul Olt, a apreciat colaborarea dintre CALM și AOR:

„În februarie, împreună cu primarul de Edineț, vicepreședintele CALM Constantin Cojocaru, la Târgu Ocna am semnat Acordul de Colaborare dintre AOR și CALM și de atunci s-au întâmplat mai multe lucruri: o parte din primarii din Republica Moldova au venit în România, alți colegi au fost la Adunarea noastră Generală de la București, noi am fost la Congresul CALM, au avut loc niște înfrățiri între orașe din România și Republica Moldova, suntem pe drumul cel bun".

Membrii AOR au vizitat Primăria orașului Cricova și Primăria municipiului Strășeni.

AOR a fost fondată în 1994 și este o organizație non-guvernamentală, apolitică, reprezentând interesele celor 217 orașe din România. În România sunt 2861 comune, 217 orașe și 103 municipii.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Dor de izvor cu Maria Mocanu
Meteo Chișinău
28,29
Cer senin
Umiditate:28 %
Vint:4,12 m/s
Wed
16
Thu
8
Fri
8
Sat
9
Sun
5
Arhivă Radio Chișinău