O delegație a Parlamentului participă la sesiunea APCE. Care vor fi subiectele discutate în plen

  • 08 Octombrie 2018 11:23
O delegație a Parlamentului participă la sesiunea APCE. Care vor fi subiectele discutate în plen

O delegație a Parlamentului Republicii Moldova participă, la Strasbourg, în perioada 8-12 octombrie, la sesiunea de toamnă a Adunării Parlamentare a Consiliului Europei (APCE).

Potrivit unui comunicat al Legislativului de la Chișinău, din componența delegației conduse de Marian Lupu, fac parte vicepreședintele Parlamentului, Valeriu Ghilețchi, deputații Inna Șupac, Ion Apostol și Vlad Bătrîncea.

La Strasbourg, parlamentarii moldoveni vor avea întrevederi cu Secretarul Comisiei de la Veneția, Thomas Markert, cu Directorul Directoratului Afaceri Politice al Consiliului Europei, Alexandre Guessel, cu alți oficiali.

De asemenea, membrii delegației Parlamentului s-au înscris pentru luări de cuvânt la o serie de subiecte de interes din agenda sesiunii APCE.

Pe parcursul sesiunii, APCE va organiza o dezbatere privind finanțarea externă a islamului în Europa și radicalizarea comunităților de migranți și diasporă. Discuțiile din plen se vor mai referi la accesul statelor membre la instituțiile Consiliului Europei și ale Organizației Națiunilor Unite care monitorizează respectarea drepturilor omului.

Alte subiecte incluse pe ordinea de zi vizează alegerile parlamentare și prezidențiale anticipate din Turcia, tratamentul minorilor palestinieni în sistemul justiției israeliene, migrația din perspectivă de gen. Plenul APCE va mai supune dezbaterilor subiectele privind securitatea nucleară și securitatea în Europa, precum și accidentul aviatic de la Smolensk din 2010, când s-a prăbușit avionul Tupolev-154M, care transporta delegația oficială poloneză.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Obiectiv, România!
Meteo Chișinău
14,24
Cer senin
Umiditate:38 %
Vint:3,6 m/s
Sat
10
Sun
6
Mon
8
Tue
10
Wed
14
Arhivă Radio Chișinău