O delegație a Asociației Administratorilor Publici din România, în vizită de lucru la Primăria Chișinău

  • 03 Iunie 2021 12:42
O delegație a Asociației Administratorilor Publici din România, în vizită de lucru la Primăria Chișinău

O delegație oficială a Administratorilor Publici din România (AAPRO), în frunte cu președintele Marian Florea și directorul executiv a al Congresului Autorităților Locale din Moldova, Viorel Furdui, au efectuat o vizită de lucru la Primăria Chișinău unde au avut o întrevedere cu viceprimarii Ilie Ceban și Inga Ionesii, alături de pretorii de sector .

Discuțiile dintre părți s-au axat pe instituirea conceptului de Administrator Public în cadrul APL Chișinău, experiența României la capitolul dat, perspectivele în acest sens pentru Republica Moldova, precum și aspectele legale și practicile necesare de a fi respectate la crearea acestei instituții, precizează Primăria Chișinău, într-un comunicat. 

„Funcția de Administrator Public este relativ nouă, dar a fost deja instituită în multe țări ale Uniunii Europene, fiind preluată din sistemul american și englez al APL, unde se numește - „City manager". Persoana respectivă este omul de încredere al primarului, o persoană profesionistă, care răspunde de managementul diferitor domenii. Potrivit experienței țărilor care au delegat un City Manager pentru administrarea problemelor din localitate, acestea au reușit să atragă mai multe investiții, au contribuit la dezvoltarea economică a orașelor și satelor, au reușit să stabilească relații externe cu partenerii și au soluționat eficient problemele APL-urilor”, menționează reprezentanții municipalității. 

Tags

Alte Noutati

LIVE: Cadre sonore cu Andrei Mîțu
Meteo Chișinău
19,4
Cer senin
Umiditate:50 %
Vint:3,09 m/s
Thu
8
Fri
8
Sat
7
Sun
4
Mon
8
Arhivă Radio Chișinău