O copie a ''Giocondei'' din secolul al XVII-lea, vândută la licitație cu 273.000 de euro

  • 10 Noiembrie 2021 19:27
O copie a ''Giocondei'' din secolul al XVII-lea, vândută la licitație cu 273.000 de euro

O copie a "Giocondei", considerată una dintre cele mai bune din lume și atribuită unui reprezentant al școlii franceze de pictură de la începutul secolului al XVII-lea, a fost vândută la licitație, marți, la Paris, pentru suma de 273.000 de euro, potrivit unui anunț al casei de licitații Artcurial, relatează EFE, citat de Agerpres.

Cumpărătorul este "un colecționar european", a dezvăluit miercuri un purtător de cuvânt al casei Artcurial, care nu a dorit să ofere și alte detalii privind identitatea acestuia.

Purtătorul de cuvânt a ținut să precizeze că prețul de vânzare este superior estimării inițiale, care a fost stabilită la o sumă cuprinsă între 150.000 și 200.000 de euro.

Înainte de punerea sa în vânzare, tabloul a fost expus în luna octombrie la Viena și Bruxelles, iar săptămâna trecută la Paris.

Datorită caracteristicilor sale stilistice și folosirii unei planșe din stejar ca suport, experții casei Artcurial sunt de părere că această copie a celebrului tablou "Mona Lisa" a fost realizată în jurul anului 1600.

Mai mult chiar, se crede că acest tablou a fost pictat în același spațiu în care se afla pe atunci adevărata "Giocondă" pictată de Leonardo da Vinci.

Tabloul celebrului pictor italian, realizat în perioada 1503-1506, a fost cumpărat de regele Francisc I al Franței.

Originalul, care este marea vedetă a Muzeului Luvru din Paris, a fost expus la Palatul Fontainebleau, unde au lucrat pictori francezi din "A Doua Școală de la Fontainebleau". 

Tags

Alte Noutati

LIVE: Muzică * Știri * Muzică
Meteo Chișinău
22,74
Cer senin
Umiditate:52 %
Vint:0,51 m/s
Wed
16
Thu
8
Fri
8
Sat
9
Sun
8
Arhivă Radio Chișinău