O companie germană face investiții de 5 mln dolari în R.Moldova

  • 04 Septembrie 2020 15:50
O companie germană face investiții de 5 mln dolari în R.Moldova

Compania germană Magnetec Components SRL, parte a concernului german Magnetec-Gesellschaft für Magnettechnologie mbH, și-a lansat activitatea în cadrul Zonei Economice Libere Bălți. Până la ora actuală, compania germană a reușit să deschidă în Moldova mai bine de 70 de locuri de muncă, investiția totală fiind de circa cinci milioane de dolari, transmite IPN.

În cadrul evenimentului de deschidere, ministrul economiei și infrastructurii, Sergiu Railean, a declarat că Republica Moldova are un potențial investițional care trebuie valorificat și dezvoltat în pofida tuturor provocărilor. „Mă bucur de fiecare dată când un nou investitor decide să-și extindă afacerea în Republica Moldova. Noi depunem eforturi pentru a crea condiții confortabile pentru investitorii străini, iar faptul că aceștia aleg țara noastră ca destinație pentru business, este o confirmare că ne reușește”, a spus Sergiu Railean.

Magnetec-Gesellschaft für Magnettechnologie mbH este o companie cu renume mondial specializată în producerea bobinelor inductive pentru industrii constructoare de mașini, surse regenerabile, electrotehnică, precum și industria automotive. Printre clienții săi sunt companii precum Siemens, Aptiv, Bosch, inclusiv și clienți din industria automotive cum ar fi Volkswagen, Daimler și Ford.

 

Tags

Alte Noutati

LIVE: Dor de Izvor cu Maria Mocanu
Meteo Chișinău
9,96
Cer senin
Umiditate:70 %
Vint:1,54 m/s
Sat
15
Sun
15
Mon
17
Tue
16
Wed
14
Arhivă Radio Chișinău