O companie farmaceutică ungară a donat medicamente bătrânilor din Moldova

  • 07 Noiembrie 2018 15:45
 O companie farmaceutică ungară a donat medicamente bătrânilor din Moldova

Medicamente pentru tratamentul hipertensiunii arteriale și osteoporozei, donate de o companie farmaceutică ungară, au fost distribuite, astăzi, Centrului de plasament pentru persoane vârstnice și persoane cu dizabilități din Chișinău, iar ulterior vor ajunge și în internatele psiho-neurologice din Bădiceni, raionul Soroca, Cocieri, raionul Dubăsari, și Brânzeni, raionul Edineț. Valoarea lotului este de 2,6 milioane de lei, transmite IPN.

Potrivit secretarului general de stat al Ministerului Sănătății, Muncii și Protecției Sociale, Boris Gîlca, unul din preparatele donate vine să compenseze deficitul de calciu din oase și să preîntâmpine fracturile, iar cel de-al doilea este folosit pentru tratamentul hipertensiunii și este de ultimă generație. Ambele sunt omologate în Republica Moldova. Secretarul general de stat spune că, probabil, Ministerul ar fi găsit cu greu o sumă atât de mare de bani în buget pentru procurarea unei cantități similare de medicamente. Donația va ajunge utilizatorilor pentru un an de zile.

Directorul Centrului de plasament pentru persoane vârstnice și persoane cu dizabilități din Chișinău, Gheorghe Bejenari, spune că donația este foarte necesară. „Din 163 de beneficiari ai Centrului, mai mult de două treimi sunt persoane de vârsta a treia. 85 de persoane suferă de hipertensiune, iar 55 de osteoporoză”, a adăugat directorul.

Alexandr Derbențev, directorul reprezentanței din Republica Moldova a companiei farmaceutice ungare, a declarat că una din responsabilitățile companiei este responsabilitatea socială. Respectivul ajutor umanitar este binevenit oamenilor din Moldova.

În farmacii, prețul preparatului medicamentos destinat pentru tratamentul osteoporozei este de 265 de lei, iar a celui pentru hipertensiune arterială – circa 120 de lei.

 

Tags

Alte Noutati

LIVE: La minut
Meteo Chișinău
20,24
Cer senin
Umiditate:34 %
Vint:8,75 m/s
Sat
16
Sun
16
Mon
20
Tue
18
Wed
14
Arhivă Radio Chișinău