O companie chineză vrea să asambleze autobuze în Republica Moldova

  • 25 Septembrie 2018 19:36
O companie chineză vrea să asambleze autobuze în Republica Moldova

Producătorul chinez de autobuze electrice ZTE dorește să deschidă o fabrică de asamblare în Republica Moldova. Intenția a fost comunicată de reprezentanții companiei la întâlnirea cu primul ministru Pavel Filip, transmite IPN cu referire la un comunicat de presă al Guvernului.

Prim-ministru și-a exprimat deschiderea pentru proiectele investiționale și a afirmat că vizita oricărui potențial investitor este o bucurie. Când cineva decide să deschidă afaceri în Moldova, este o bucurie dublă. Pavel Filip i-a îndemnat pe investitori să aibă un dialog permanent cu secretariatul Consiliului Economic pe lângă prim-ministru, care este o verigă de legătură între executiv și mediul de afaceri.

Totodată, prim-ministrul a informat compania despre avantajele Zonelor Economice Libere, dar și ale Parcului  IT virtual, care asigură condiții favorabile antreprenorilor.

Compania ZTE Corporation este o societate pe acțiuni, în care Guvernul Republicii Populare Chineze deține mai mult de 50% din pachetul de acțiuni. ZTE are afaceri în peste 160 de țări și peste 80 de mii de angajați.

 

Tags

Alte Noutati

LIVE: Știri Radio Chișinău
Meteo Chișinău
14,4
Cer fragmentat
Umiditate:73 %
Vint:8,23 m/s
Fri
14
Sat
14
Sun
15
Mon
16
Tue
16
Arhivă Radio Chișinău