O companie aeriană, cu baze în R. Moldova și România, a primit dreptul de a opera zboruri directe către SUA

  • 13 Decembrie 2023 10:20
O companie aeriană, cu baze în R. Moldova și România, a primit dreptul de a opera zboruri directe către SUA

Compania aviatică HiSky, care operează zboruri din cele trei baze din București, Cluj-Napoca și Chișinău, a primit autorizația pentru zboruri regulate către Statele Unite ale Americii, a precizat serviciul de presă al companiei pe pagina de Facebook.

„După ce am parcurs cu succes toate etapele procesului de verificare, Departamentul Transporturilor din SUA ne-a oferit Permisul de Operator Străin de Transport Aerian. Asta înseamnă că, începând de astăzi, HiSky are dreptul de a opera zboruri către orice destinație din Statele Unite” mai menționează sursa citată.

Zborurile către SUA vor fi operate cu o aeronavă wide-body, Airbus A330-200, care va intra în flota HiSky până la sfârșitul acestui an, relatează Ziarul Național. Compania devine astfel primul operator aerian din istorie (n.r.: cu baze în România și R. Moldova), care va efectua curse regulate, directe, longcourier, după o perioadă de mai bine de 20 de ani. Aeronava are o autonomie de zbor de peste 13.400 km, iar prin această achiziție strategică HiSky intră în galeria selectă a operatorilor de top, care efectuează zboruri directe, din orice punct al Europei atât către continentul American, cât și spre destinații îndepărtate din Asia și Orientul Mijlociu.

Noul Airbus A330 este cea de-a opta aeronavă care intră în flota HiSky. În acest moment, compania aeriană operează șapte aeronave Airbus din familia A320, respectiv o aeronavă A319, patru aeronave A320 și două A321 neo, de producție 2023. Odată cu extinderea flotei și a portofoliului de destinații, HiSky își mărește și echipa. Compania derulează o campanie continuă de recrutare a piloților și însoțitorilor de bord.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Colecția de Jazz cu Daniela Nicolae
Meteo Chișinău
13,85
Cer senin
Umiditate:69 %
Vint:1,03 m/s
Sat
14
Sun
15
Mon
17
Tue
19
Wed
10
Arhivă Radio Chișinău