O comisie parlamentară va examina cadrul legal în domeniul electoral în contextul invalidării alegerilor locale din Chișinău

  • 12 Septembrie 2018 20:07
O comisie parlamentară va examina cadrul legal în domeniul electoral în contextul invalidării alegerilor locale din Chișinău

Comisia juridică, numiri și imunități a Parlamentului se va întruni joi, 13 septembrie, în ședință pentru a examina cadrul legal în domeniul electoral și lacunele legislative în contextul invalidării alegerilor locale noi din municipiul Chișinău.

Amintim că Parlamentul a împuternicit Comisia să efectueze această evaluare la 12 iulie. Potrivit hotărârii Legislativului, Comisia urma să prezinte concluziile sale, în urma evaluării și expertizei, în decurs de 60 de zile, acest termen fiind însă expirat deja.

Comisia a fost împuternicită cu această sarcină la inițiativa coaliției majoritare, în timp ce opoziția a criticat inițiativa, considerând că nu atât legislația electorală este proastă, cât faptul că justiția și instituțiile statului sunt subordonate politic.

Amintim că justiția a invalidat alegerile din Chișinău, câștigate de liderul Platformei DA, Andrei Năstase. Opoziția consideră că în spatele deciziei ar sta guvernarea, care respinge acuzațiile.

Situația cauzată de invalidarea scrutinului municipal a constituit drept motiv pentru Uniunea Europeană să suspende finanțarea pentru Republica Moldova, considerând că au fost încălcate principiile democratice.

 

Tags

Alte Noutati

LIVE: Obiectiv, România!
Meteo Chișinău
22,24
Nori împrăștiați
Umiditate:49 %
Vint:3,6 m/s
Fri
10
Sat
12
Sun
14
Mon
14
Tue
14
Arhivă Radio Chișinău