O comisie de inspectare a depistat trei cazuri de conectare a canalizărilor fecaloide la râul Bâc

  • 06 Decembrie 2019 08:48
O comisie de inspectare a depistat trei cazuri de conectare a canalizărilor fecaloide la râul Bâc

Cel puțin trei cazuri în care persoane juridice sau fizice și-au conectat canalizările fecaloide și de ape uzate în colectoarele de ape pluviale sau în râulețele care se varsă în râul Bâc au fost constatate în capitală. Aceasta după ce o comisie a efectuat inspectări în zona din strada Calea Basarabiei a capitalei, transmite IPN.

Potrivit Direcției generale locativ-comunale și amenajare, comisia a inspectat colectoarele de ape pluviale, precum și râulețele din adiacentul străzii Calea Basarabiei, care se varsă în râul Bâc. Scopul controalelor efectuate este de a preveni și contracara acțiuni de poluare a râului Bâc.


DGLCA face apel către toate persoanele fizice, juridice și cu funcții de răspundere să înlăture orice astfel de nereguli, în caz contrar comisia formată din reprezentanți ai municipalității și ai Inspecției pentru Protecția Mediului vor acționa prin întocmirea proceselor verbale contravenționale.

Conform Codului Contravențional, conectarea neautorizată a sistemului de canalizare se sancționează cu amendă de trei mii de lei în cazul persoanelor fizice și de 13 500 de lei în cazul persoanei juridice. Totodată, deversarea în apele de suprafață a apelor uzate se sancționează cu amendă de 1 500 de lei aplicată persoanei fizice și de 15 000 de lei aplicată persoanei juridice.

 

Tags

Alte Noutati

LIVE: Piese pe alese
Meteo Chișinău
14,24
Cer senin
Umiditate:41 %
Vint:4,63 m/s
Sun
9
Mon
9
Tue
9
Wed
15
Thu
15
Arhivă Radio Chișinău