O coaliție de organizații a anunțat o campanie pentru desființarea Facebook

  • 22 Mai 2018 16:20
O coaliție de organizații a anunțat o campanie pentru desființarea Facebook

O coaliție de organizații a anunțat luni o campanie pentru desființarea Facebook, care deține Instagram, Messenger și WhatsApp, susținând că rețeaua socială 'are prea multă putere asupra vieții și democrației noastre', relatează AFP, citată de Agerpres.

Grupurile au creat un site și o pagină pe rețeaua de socializare incriminată pentru a obține sprijin pentru o petiție adresată Comisiei de Comerț a SUA, cerând ca rețeaua socială să-și scindeze serviciile și să impună reguli stricte pentru respectarea vieții private.

'Facebook și (directorul său general) Mark Zuckerberg au acumulat o cantitate înfricoșătoare de puteri', a spus coaliția pe site-ul său. Membrii săi sunt mișcările Demand Progress, MoveOn, SumOfUs, Citizens Against Monopoly, Jewish Voice for Peace și Muslim Grassroots Movement.

'Facebook decide în mod unilateral ce informații văd miliarde de persoane din întreaga lume în fiecare zi. Provoacă falimentul potențialilor concurenți pentru a-și păstra monopolul, ucigând inovația și alegerea', spun activiștii.

'Ne urmărește aproape oriunde navigăm pe Internet, prin telefoanele noastre mobile și chiar și acolo unde mergem în lumea reală', au mai spus ei.

Facebook rămâne sub focul criticilor după izbucnirea la mijlocul lunii martie a scandalului Cambridge Analytica, companie britanică ce a folosit datele a 87 de milioane de utilizatori ai Facebook fără cunoștința lor.

Facebook 'evoluează într-un mediu competitiv în care oamenii folosesc aplicațiile sale, precum și serviciile gratuite oferite de multe alte aplicații. În medie, o persoană utilizează opt aplicații diferite pentru a comunica și pentru a rămâne conectată', a reacționat un purtător de cuvânt al rețelei sociale.

Directorul executiv al Facebook, Mark Zuckerberg, se întâlnește marți după amiaza la Bruxelles cu eurodeputații, care i-au cerut să dea explicații despre lacunele rețelei în ce privește protecția datelor personale, lacune dezvăluite de scandalul Cambridge Analytica.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Știri Radio Chișinău
Meteo Chișinău
15,52
Cer senin
Umiditate:57 %
Vint:5,14 m/s
Sat
16
Sun
17
Mon
19
Tue
16
Wed
13
Arhivă Radio Chișinău