O cerere, semnată de 1,2 milioane de persoane, privind ReUnirea a fost depusă la parlamentele de la Chișinău și București

  • 16 Martie 2018 18:15
O cerere, semnată de 1,2 milioane de persoane, privind ReUnirea a fost depusă la parlamentele de la Chișinău și București

O cerere susținută cu 1,2 milioane de semnături, în care se solicită parlamentelor de la Chișinău și București să voteze, la ședința comună din 27 martie, reîntregirea țării, prin reîntoarcerea teritoriului Basarabiei în componența României, a fost înregistrată la secretariatele celor două instituții în data de 13 martie.

Informația a fost comunicată de către directorul Centrului de protecție a drepturilor fundamentale „Sirius”, Anatolie Petrici, într-o conferință de presă, la care a făcut apel repetat către unioniști să vină pe 25 martie în Piața Marii Adunări Naționale din Chișinău pentru a vota declarația de recunoaștere a Actului Unirii din 27 martie 1918.

Potrivit lui Anatolie Petrici, cererea a mai fost înregistrată la Guvernul României, Curtea Regală de la București, Procuratura Generală București, Senatul României, Camera Deputaților, Curtea Constituțională și Președinția Românei. Anatolie Petrici susține că cererea respectivă este un document încadrat perfect în legislația cu privire la petiționare. „Dacă în cazul declarațiilor nimeni nu este obligat să reacționeze, cererea este obligatorie spre examinare, autoritățile sunt obligate să dea un răspuns”, a spus Anatolie Petrici.

Potrivit directorului Centrului „Sirius”, toți cei născuți pe teritoriul României, în Basarabia, și urmașii lor, sunt cetățeni români și nu au nevoie de redobândirea cetățeniei. Iar evenimentele care au avut loc după 28 iunie 1940 pe teritoriul pe care se află statul Republica Moldova nu are efecte juridice pentru că acest teritoriu poate aparține numai României.

Membrii „Sirius” au chemat la adunarea din PMAN, din 25 martie, și conducerea R.Moldova.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Confluențe Românești cu Radio România Internațional
Meteo Chișinău
23,29
Câțiva nori
Umiditate:44 %
Vint:6,17 m/s
Fri
10
Sat
12
Sun
14
Mon
14
Tue
14
Arhivă Radio Chișinău