O cercetătoare britanică, recompensată cu un prestigios premiu pentru crearea vaccinului Oxford /AstraZeneca

  • 05 Martie 2021 11:03
O cercetătoare britanică, recompensată cu un prestigios premiu pentru crearea vaccinului Oxford /AstraZeneca

O profesoară britanică de vaccinologie care a condus echipa aflată în spatele vaccinului anti-COVID-19 dezvoltat de Oxford/AstraZeneca a fost recompensată cu un premiu de prestigiu, prin care i se recunoaște contribuția la "un bine comun global", informează dpa vineri.

Profesoara Sarah Gilbert s-a declarat profund onorată să i se înmâneze Medalia Albert, acordată de Royal Society for Arts, Manufactures and Commerce (RSA).

Printre câștigătorii săi anteriori se numără nume celebre ca Winston Churchill, Marie Curie, Alexander Graham Bell, Stephen Hawking și Tim Berners-Lee.

Sarah Gilbert - care s-a alăturat Universității Oxford în 1994 - este cel de-al 156-lea câștigător al medaliei, acordată din 1864, în memoria Prințului Albert, fost președinte al societății.

"Este o mare onoare să primesc acest premiu", a precizat Gilbert. "Crearea și dezvoltarea vaccinului anti-COVID-19 de către Oxford a venit după ce lucrasem în acest domeniu de mulți ani, învățând cum să ne mișcăm repede de la un concept la un vaccin autorizat, ceea ce presupune mulți pași de parcurs", a explicat cercetătoarea.

"Cu o echipă excelentă la Oxford, am dezvoltat un 'vaccin pentru omenire', care este folosit acum pentru a salva vieți în multe țări; scopul nostru de la bun început", a adăugat Gilbert.

Sursa: AGERPRES

Tags

Alte Noutati

LIVE: La minut
Meteo Chișinău
19,4
Câțiva nori
Umiditate:57 %
Vint:7,2 m/s
Fri
14
Sat
14
Sun
15
Mon
16
Tue
16
Arhivă Radio Chișinău