O cauză penală pentru spălare de bani în proporții deosebit de mari cu produse agricole, trimisă de procurori în judecată

  • 10 Martie 2019 18:18
O cauză penală pentru spălare de bani în proporții deosebit de mari cu produse agricole, trimisă de procurori în judecată

Procurori au transmis în judecată o cauză penală în care figurează 18 persoane, suspectate de spălare de bani în proporții deosebit de mari din vânzarea ilegală a producției agricole în perioada anilor 2016-2017.

Potrivit unui comunicat al Procuraturi pentru Combaterea Criminalității și Cauze Speciale (PCCOCS), acestea procurau produse agricole de la persoane fizice și juridice, nereflectând tranzacțiile în evidență contabilă și fiscală.

În urma acțiunilor persoanelor vizate, statul a fost prejudiciat cu peste 29 de milioane de lei.

Procurorii au stabilit că grupul criminal organizat, știind că dețin ilicit producție agricolă în sumă de 92 de milioane de lei, a creat o schemă criminală, potrivit căreia, prin interpuși a extras din terminale bancare mijloace financiare în sumă de 91 milioane de lei. În vizorul oamenilor legii au ajuns și patru persoane juridice.

Dacă vor fi recunoscuți vinovați, suspecții riscă de la 5 la 10 ani de pușcărie.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Știri* Bună dimineața, România!
Meteo Chișinău
8,29
Cer senin
Umiditate:95 %
Vint:1,54 m/s
Sun
8
Mon
9
Tue
9
Wed
16
Thu
15
Arhivă Radio Chișinău