O carte despre cultura educației familiale a fost lansată la Biblioteca Națională

  • 21 Octombrie 2022 19:51
O carte despre cultura educației familiale a fost lansată la Biblioteca Națională

La Biblioteca Națională a Republicii Moldova a avut loc lansarea cărții ”Universul familiei. Familia ca proiect existențial și cultura educației familiale”, semnată de Larisa Cuznețov, doctor habilitat în pedagogie, profesor universitar la UPS ”Ion Creangă" din Chișinău, informează MOLDPRES.

Solicitată de agenție, Elena Pintilei, directorul instituției gazdă, a menționat că volumul are 410 pagini, a apărut într-un tiraj de 200 de exemplare și include două monografii: „Familia ca proiect existențial. Management familial” (2018) și „Cultura educației familiale sau mica enciclopedie de formare a competențelor parentale” (2020). Acestea s-au bucurat de o înaltă apreciere din partea studenților, masteranzilor și doctoranzilor, precum și a pedagogilor, consilierilor familiali și părinților. 

Potrivit sursei citate, lucrarea de față vine să ajute familia, să îmbogățească părinții cu noi cunoștințe și abilități, să susțină dezvoltarea competențelor de autoeducație și autoactualizare în formarea copiilor și adolescenților. Cartea este orientată spre acordarea unui ajutor concret familiei, pedagogilor și psihologilor, care se ocupă de educația copiilor și susțin implicarea părinților în activitatea școlilor/atelierelor de perfecționare pentru formarea competențelor parentale și optimizarea educației familiale.

Larisa Cuznețov a obținut titlul științifico-didactic de profesor universitar în 2008. A publicat circa 210 lucrări științifice.

În fața celor prezenți la lansarea de carte a evoluat Ansamblul de violoniști ”Corzile fermecate” de la Școala de Arte ”Alexei Stârcea”, condus de Victoria Cuculescu, maeștri de concert – Daniela Cihican și Maria Lazariuc.

 
Tags

Alte Noutati

LIVE: Agenda globală
Meteo Chișinău
16,07
Cer senin
Umiditate:99 %
Vint:1,54 m/s
Wed
12
Thu
14
Fri
13
Sat
14
Sun
14
Arhivă Radio Chișinău