O bombă de aviație de 100 kg a fost distrusă de geniști

  • 10 Septembrie 2018 16:10
O bombă de aviație de 100 kg a fost distrusă de geniști

O bombă de aviație de 100 kg a fost descoperită în satul Ceadâr, raionul Leova, în timpul unor lucrări agricole. Obiectul explozibil datează din perioada celui de-al Doilea Război Mondial și a fost lichidat pe poligonul militar de la Bulboaca.

Ministerul Apărării informează că geniștii Armatei Naționale au neutralizat în luna august – începutul lunii septembrie, 26 de obiective explozive depistate pe teritoriul țării, transmite IPN.

Potrivit unui comunicat de presă, cea mai recentă misiune de deminare a fost desfășurată în sectorul Botanica din orașul Chișinău. În timpul unor lucrări pe șantier, muncitorii au descoperit un proiectil de artilerie, calibru 76 mm. Obiectul exploziv datează din timpul celui de-al Doilea Război Mondial și a fost distrus pe poligonul militar de la Bulboaca.

Și celelalte obiecte explozibile – în majoritatea cazurilor este vorba despre proiectile de artilerie de diferit calibru – au fost depistate în urma unor lucrări agricole sau de construcție și, la fel, au fost distruse pe poligonul de la Bulboaca.

De la începutul anului, geniștii militari au desfășurat 138 de misiuni de deminare, în cadrul cărora au fost distruse 267 de obiecte explozive.

 

Tags

Alte Noutati

LIVE: Muzică * Știri * Muzică
Meteo Chișinău
17,24
Cer senin
Umiditate:77 %
Vint:2,57 m/s
Fri
10
Sat
12
Sun
14
Mon
15
Tue
14
Arhivă Radio Chișinău