O bătrână a ajuns la spital cu arsuri după ce a încercat să aprindă focul cu motorină

  • 26 Martie 10:56
O bătrână a ajuns la spital cu arsuri după ce a încercat să aprindă focul cu motorină

O femeie în vârstă de 85 de ani a suferit arsuri pe suprafața corpului, după ce a încercat să aprindă focul în sobă cu motorină. Cazul a avut loc în după amiaza zilei de 25 martie, într-o gospodărie din localitatea Țarigrad, raionul Drochia, a informat IGSU.

„Apelul la Serviciul 112 a fost recepționat la ora 15:20. Potrivit informațiilor înregistrate, bătrâna s-a ales cu arsuri de gradul II și III la membrul inferior, după ce lichidul a nimerit pe hainele acesteia, iar în consecință au luat foc”, a transmis IGSU.

Potrivit sursei citate, la fața locului a intervenit un echipaj al serviciului de asistență medicală urgentă, care a acordat îngrijirile de rigoare, iar ulterior a transportat persona la spitalul raional. La moment, aceasta se află sub supravegherea medicilor în stare medie stabilă. Echipajul de pompieri ajunși la fața incidentului au stabilit că incendiu în locuință nu s-a produs.

În acest sens, Inspectoratul General pentru Situații de Urgență atenționează cetățenii despre riscul nerespectării normelor de utilizare a sobelor alimentate cu combustibil solid, lemne și cărbune. Salvatorii și pompierii îndeamnă oamenii să respecte cu strictețe regulile antiincendiare și să nu aprindă focul în sobe utilizând lichide ușor inflamabile, cum ar fi benzină, motorină, gaz lampant și alte substanțe periculoase, pentru a nu-și pune viața în pericol.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Muzică
Meteo Chișinău
16,07
Cer senin
Umiditate:45 %
Vint:2,06 m/s
Sun
15
Mon
15
Tue
15
Wed
13
Thu
11
Arhivă Radio Chișinău