O barcă în care se aflau copii s-a răsturnat pe lacul de la Costești-Stânca. Doar patru din sinistrați erau echipați cu veste de salvare

  • 22 August 2019 09:12
O barcă în care se aflau copii s-a răsturnat pe lacul de la Costești-Stânca. Doar patru din sinistrați erau echipați cu veste de salvare

salvatorii din cadrul Postului Salvatori și Pompieri Costești al Inspectoratului General pentru Situații de Urgență au salvat 6 persoane care riscau să se înece.

Cazul s-a produs în seara zilei de 19 august, în apele lacului de acumulare Costești-Stânca în preajma localității Duruitoarea a raionului Râșcani.

Potrivit informației IGSU, oamenii din preajma au observat pe apă o barcă cu mai multe persoane la bord. După ce barca a dispărut din vedere, martorii au auzit strigătele de ajutor și au apelat Serviciul 112.

Angajații IGSU au intervenit de urgență cu o barcă din dotare și cu echipamentul necesar, iar la o distanță de aproximativ 4 km de hotarele României, salvatorii au depistat o barcă inversată, în care s-au aflat șase persoane, patru minori cu vârstele de 4, 6, 7 și 10 ani, dar și două persoane în vârstă de 34 și 32 de ani. Doar patru din sinistrați erau echipați cu veste de salvare.

În urma incidentului produs persoanele nu au avut de suferit, iar barca avariată a fost extrasă ulterior.

Circumstanțele cazului urmează a fi stabilite.

 

Tags

Alte Noutati

LIVE: Matinal cu Victoria Cușnir și Sergiu Scânteian
Meteo Chișinău
11,63
Cer senin
Umiditate:74 %
Vint:3,09 m/s
Sat
16
Sun
17
Mon
19
Tue
16
Wed
13
Arhivă Radio Chișinău