O bandă suplimentară de circulație, amenajată pe strada București din Chișinău

  • 22 Septembrie 2018 16:51
O bandă suplimentară de circulație, amenajată pe strada București din Chișinău

O bandă suplimentară de circulație a fost deschisă pe strada București din Chișinău, pe tronsonul cuprins între str. Lev Tolstoi - bd. Dacia, iar lucrările de amenajare se vor încheia în zilele următoare, potrivit unui comunicat al Primăriei Capitalei.

Primarul general interimar al municipiului Chișinău, Ruslan Codreanu, a inspectat șantierul din zonă, pentru a verifica calitatea lucrărilor. 

El și-a exprimat încrederea că odată cu lărgirea străzii București, prin crearea unei benzi suplimentare de virare la dreapta, inclusiv a unei benzi de încadrare pe bd. Dacia, se va fluidiza traficul  rutier din zonă.

Potrivit lui Ruslan Codreanu, realizarea acestui proiect a fost una din soluțiile pentru descongestionarea traficului rutier de pe str. Lev Tolstoi, unde se creau ambuteiaje până la str. Mihail Kogălniceanu.

Lucrările pe șantier se execută de către ÎM Regia „Exdrupo". Până acum, au fost strămutați pilonii rețelei de contact și de iluminat public, dar și obiectivele de semafor și de monitorizare video a traficului rutier.

De asemenea, a fost reamplasată stația de așteptare a transportului public „Piața Ovidiu", extinsă suprafața parcării din preajma supermarketului de pe bd. Dacia, dar și amenajat trotuarul. După finalizarea lucrărilor de reconstrucție, vor fi amenajate și zonele verzi din zonă.

Pentru realizarea proiectului de amenajare unei benzi suplimentare pe str. București au fost prevăzuți 370 mii lei.  

Tags

Alte Noutati

LIVE: Radiojurnal Chișinău
Meteo Chișinău
17,74
Cer acoperit de nori
Umiditate:76 %
Vint:4,63 m/s
Thu
17
Fri
11
Sat
12
Sun
15
Mon
15
Arhivă Radio Chișinău