O balerină din R. Moldova s-a calificat în finala Dance World Cup

  • 03 Iulie 2023 12:41
O balerină din R. Moldova s-a calificat în finala Dance World Cup

O tânără balerină din R. Moldova, Alexandrina Sandu, s-a calificat în finala Dance World Cup, care are loc în Braga, Portugalia. Din 50 de țări și 7500 de participanți, Alexandrina, care e discipola Anastasiei Homițcaia, prim-balerina Teatrul National de Opera si Balet Maria Bieșu, a reușit să se califice în marea finală a concursului, intrând în top 10 cei mai buni dansatori din lume, transmite IPN cu referire la un comunicat de presă al Ministerului Culturii.

Este vorba despre o competiție la nivel mondial, la care participă inclusiv America, Japonia și China. „Diaspora din Portugalia s-a mobilizat la apelul mamei tinerei balerine și i-a adus Alexandrinei un tricolor mare, demn de o adevărată învingătoare”, a remarcat Ministerul Culturii în comunicat.

Baletul este vocația ei. Are abia 14 ani, dar Alexandrina Sandu nu are frică de munca și durerea pe care trebuie să o suporte de la statul pe vârful degetelor. Într-un interviu pentru o revistă locală, Alexandrina declara, acum un an, că cel mai mare vis al ei este să ajungă pe scena Operei Naționale din Paris și că, „dacă ar fi să aleg între cele două roluri: lebăda albă și lebăda neagră, eu o aleg pe cea neagră”.

La 3 iulie, Alexandrina Sandu va evolua în finala Dance World Cup.

 

Tags

Alte Noutati

LIVE
Meteo Chișinău
10,24
Cer senin
Umiditate:76 %
Vint:0,51 m/s
Sun
14
Mon
15
Tue
15
Wed
13
Thu
11
Arhivă Radio Chișinău