O avalanșă a ucis trei persoane într-o stațiune de schi din Arctica

  • 09 Ianuarie 2021 18:55
O avalanșă a ucis trei persoane într-o stațiune de schi din Arctica

Trei persoane și-au pierdut viața sâmbătă și una a fost rănită în urma unei avalanșe produse într-o stațiune de schi de lângă orașul Norilsk din nordul Rusiei, au informat autoritățile, potrivit AFP și Agerpres.

"Au fost găsite cadavrele a trei persoane, cel al unei femei de 38 de ani, cel al copilului ei de un an și jumătate și cel al soțului ei în vârstă de 45 de ani", a declarat într-un comunicat Comitetul de Investigații, responsabil cu principalele anchete penale din Rusia.

 


Foto: (c) EMERCOM OF RUSSIA PRESS SERVICE HANDOUT / EPA


Potrivit acestuia, un adolescent de 14 ani "grav rănit" a fost descoperit îngropat în zăpadă, însă în viață, și a fost transportat la spital.

Tragedia a avut loc la ora locală 12:30 (19:30 GMT vineri), într-o stațiune de schi aflată la nord-est de Norilsk, un oraș industrial cu condiții meteo extreme, situat dincolo de Cercul Polar, la 2.900 de kilometri de Moscova.

 


Foto: (c) EMERCOM OF RUSSIA PRESS SERVICE HANDOUT / EPA


Patru clădiri au fost îngropate sub zăpadă, potrivit Comitetului de Investigații, care nu a specificat dacă victimele fac parte din aceeași familie.

Un salvator voluntar a indicat Comitetului că doar o familie compusă din patru persoane - cea a responsabilului cu instalațiile de transport pe cablu - se afla în vacanță acolo.

"Avem un viscol foarte sever, așa că azi erau puțini oameni la stația de transport pe cablu", a declarat voluntarul pentru canalul Rossia-24.

La începutul după-amiezii, serviciile locale de urgență au raportat că operațiunea de salvare, care a mobilizat 242 salvatori și 29 de vehicule, s-a încheiat. Un videoclip, difuzat de Ministerul Situațiilor de Urgență, arăta salvatorii curățând zăpada de deasupra unei clădiri îngropate complet de avalanșă.

Autoritățile au deschis o anchetă pentru "nerespectarea normelor de siguranță".

Tags

Alte Noutati

LIVE: La minut
Meteo Chișinău
19,4
Câțiva nori
Umiditate:57 %
Vint:7,2 m/s
Fri
14
Sat
14
Sun
15
Mon
16
Tue
16
Arhivă Radio Chișinău