O asociație obștească a donat Primăriei Chișinău 500 de teste rapide pentru profesori

  • 07 Septembrie 2021 19:45
O asociație obștească a donat Primăriei Chișinău 500 de teste rapide pentru profesori

500 de teste rapide cu antigen au fost donate Primăriei Chișinău de către Asociația Obștească „Inițiativa pozitivă”, pentru testarea gratuită a angajaților din școlile din capitală. Testele vor fi distribuite către Asociațiile Medicale Teritoriale, conform zonei de proximitate geografică a instituțiilor de învățământ, transmite IPN,

Municipalitatea susține că aceasta este o primă inițiativă de parteneriat dintre Primăria municipiului Chișinău și societatea civilă în acest domeniu și își exprimă recunoștința pentru gestul făcut.

În curând, Primăria va procura teste pentru a le avea la necesitate pentru profesori și personalul auxiliar. La această etapă s-a stabilit că grupuri de medici vor merge în instituțiile educaționale pentru a discuta cu profesorii despre beneficiul vaccinării și, la dorință, să se poată vaccina la locul de muncă.

În capitală rata de vaccinare împotriva virusului Sar-Cov 2 în rândul angajaților din școli este de circa 85%. Până la atingerea ratei de 90%, personalul nevaccinat va prezenta, o dată la două săptămâni, rezultatele unui test la COVID-19. Guvernul a decis că profesorii nevaccinați vor trebui să facă testul din cont propriu, dar autoritățile capitalei au anunțat  că vor acoperi aceste cheltuieli.  

Tags

Alte Noutati

LIVE: Muzică * Știri * Muzică
Meteo Chișinău
12,24
Câțiva nori
Umiditate:82 %
Vint:0,51 m/s
Wed
14
Thu
16
Fri
12
Sat
13
Sun
15
Arhivă Radio Chișinău