O aplicație online va calcula timpul de așteptare în punctele de trecere a frontierei

  • 05 August 2016 17:35
O aplicație online va calcula timpul de așteptare în punctele de trecere a frontierei

Persoanele care intenționează să plece sau să vină în Republica Moldova pot afla timpul estimativ de așteptare în punctele de trecere a graniței accesând o aplicație online lansată de Poliția de Frontieră.

Aplicația se numește „Trafic online” și poate fi accesată pe pagina electronică a instituției de pe orice dispozitiv cu acces la internet, transmite IPN.

Potrivit Poliției de Frontieră, aplicația va oferi posibilitatea de a opta pentru pentru punctul de trecere a frontierei cel mai puțin aglomerat. Harta aplicației este marcată cu trei culori. Verde va indica un timp de așteptare de până la 30 de minute, galben – până la 60 minute, iar roșu va semnala că timpul de așteptare depășește o oră.

Timpul mediu de așteptare se va calcula pentru fiecare direcție în parte: intrare și ieșire. În acest calcul este inclus nu doar controlul efectuat de polițiștii de frontieră, dar și de alte instituții cu atribuții la frontieră. În cazul efectuării unui control amănunțit, cu depășirea termenului limită prevăzut, autovehiculul va fi trecut pe linia a doua de control, fără a influența media timpului de așteptare.

Informația va fi furnizată de dispeceratele regionale și va fi actualizată periodic, la interval de o oră sau când situația o impune.

În perioada estivală fluxul de persoane și mijloace de transport este în creștere semnificativă. În lunile iunie și iulie s-a înregistrat un flux de peste trei milioane de traversări de persoane, cu 13% mai mult decât în aceeași perioadă a anului trecut și aproximativ 900 de mii de traversări de mijloace de transport, în creștere cu 20% față de perioada similară a anului 2015.

Tags

Alte Noutati

LIVE: MUZICĂ
Meteo Chișinău
8,29
Cer senin
Umiditate:66 %
Vint:1,54 m/s
Tue
9
Wed
10
Thu
13
Fri
14
Sat
14
Arhivă Radio Chișinău