O angajată de la Cadastru a fost reținută pentru o mită de 18 000 de lei. Femeia a fost denunțată la linia națională anticorupție a CNA

  • 16 Decembrie 2020 10:12
O angajată de la Cadastru a fost reținută pentru o mită de 18 000 de lei. Femeia a fost denunțată la linia națională anticorupție a CNA

O angajată a Departamentului Cadastru al Agenției Servicii Publice din Chișinău a fost reținută de ofițerii CNA și procurorii anticorupție într-un dosar de corupere pasivă. Funcționara a fost denunțată la linia națională anticorupție a CNA, după ce ar fi cerut 18 000 de lei mită de la o locuitoare a capitalei. Operațiunea de reținere s-a desfășurat cu sprijinul Direcției securitate internă a Agenției Servicii Publice.

Potrivit denunțului, angajata ASP i-ar fi cerut declarantei 18 000 de lei mită pentru a face unele modificări în actele cadastrale ale bunului imobil ce îi aparținea denunțătoarei. Deși prestarea acestui serviciu intra în obligațiunile funcționale ale bănuitei, aceasta ar fi pretins mită pentru a nu tergiversa executarea modificărilor.   

În acest caz a fost inițiată o urmărire penală în temeiul art. 324 cod penal - coruperea pasivă. Funcționara a fost reținută în flagrant în timp ce primea ultima tranșă de bani - 8000 de lei, transmiși sub controlul CNA, prima tranșă de 10 000 de lei fiind primită anterior. În prezent, aceasta se află în izolatorul CNA și este reținută pentru 72 de ore. Dacă va fi găsită vinovată, angajata ASP riscă până la 10 ani de închisoare cu amendă penală și privarea de dreptul de a ocupa funcții publice pe o anumită perioadă.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Matinal cu Victoria Cușnir și Sergiu Scânteian
Meteo Chișinău
11,63
Ceață
Umiditate:99 %
Vint:0,51 m/s
Fri
10
Sat
12
Sun
14
Mon
14
Tue
14
Arhivă Radio Chișinău