O angajată a unui spital din Bălți, care fura produse alimentare destinate bolnavilor, reținută pentru 72 de ore

  • 16 Martie 2017 10:36
O angajată a unui spital din Bălți, care fura produse alimentare destinate bolnavilor, reținută pentru 72 de ore

O angajată a Spitalului de Psihiatrie din Bălți a fost reținută de Centrul Național Anticorupție pentru 72 de ore, fiind bănuită că ar fi furat produse alimentare destinate bolnavilor.

Este vorba despre șefa Blocului alimentar, care ar fi sustras carne, brânzeturi, crupe, ouă, margarină, precum și produse de igienă. Potrivit CNA, la domiciliul și la biroul bănuitei au fost găsite și ridicate mijloace bănești în sumă de peste 11 000 de Euro, circa 2 000 de dolari SUA, 25 000 de lei, produse alimentare, detergenți, dar și documente contabile.

Femeia este suspectată și de faptul că împreună cu alte persoane din cadrul aceleiași instituții, ar fi organizat calcularea mărită a salariilor angajaților, iar aceștia la sfârșitul lunii erau obligați să restituie, în numerar, o parte din bani. Urmează ca o inspecție financiară  să stabilească prejudiciul cauzat.

Comunicatul CNA notează că a fost pornită o cauză penală pentru delapidarea averii străine și abuz în serviciu, pentru care, bănuita riscă o pedeapsă cu închisoare de până la 6 ani sau amendă în mărime de peste 117 mii de lei, cu privarea de dreptul de a ocupa anumite funcții pe un termen de până la 10 ani.

Tags

Alte Noutati

LIVE
Meteo Chișinău
12,24
Cer acoperit de nori
Umiditate:76 %
Vint:1,03 m/s
Sun
15
Mon
16
Tue
18
Wed
18
Thu
19
Arhivă Radio Chișinău