O anchetă independentă va evalua riposta OMS la pandemia de coronavirus

  • 19 Mai 2020 16:35
O anchetă independentă va evalua riposta OMS la pandemia de coronavirus

Statele membre ale Organizației Mondiale a Sănătății s-au declarat în favoarea unei anchete independente în legătură cu modul în care organizația a reacționat la pandemia de coronavirus.

Decizia a fost luată la numai câteva ore după ce președintele Donald Trump a declarat că OMS a reacționat greșit la această pandemie și a amenințat că va anula definitiv finanțarea americană a acesteia. Când China a sprijinit în mod public, luni, evaluarea independentă a modului de acțiune al OMS, a fost clar că această inițiativă va fi aprobată.

Nu numai OMS, dar și toate statele afectate de pandemie vor trebui să își evalueze acțiunile, problemele ținând de securitatea alimentară, modul de monitorizare a epidemiilor și eficiența sistemelor lor de sănătate publică. Poate că există dezacorduri cu privire la tacticile OMS, dar toate cele 194 de state membre sunt de acord că evenimentele generate de această pandemie, sutele de mii de morți, economiile devastate sunt chestiuni care nu trebuie să se mai repete niciodată.

Sursa: RADOR/BBC

Tags

Alte Noutati

LIVE: Deschis în week-end
Meteo Chișinău
11,24
Cer senin
Umiditate:71 %
Vint:3,09 m/s
Sun
9
Mon
9
Tue
9
Wed
15
Thu
15
Arhivă Radio Chișinău