Amplă operațiune desfășurată în estul Franței pentru capturarea autorului atacului de la Strasbourg

  • 12 Decembrie 2018 10:54
Amplă operațiune desfășurată în estul Franței pentru capturarea autorului atacului de la Strasbourg

O amplă operațiune se desfășoară în estul Franței pentru capturarea autorului atacului cu armă comis aseară la Strasbourg, soldat cu trei morți și 13 răniți, dintre care opt sunt în stare gravă, potrivit datelor transmise de dpa.

Procurorii francezi au anunțat că tratează incidentul drept un act de terorism. Suspectul se afla pe o listă cu persoanele care prezintă risc pentru securitatea publică, dar avea de asemenea un istoric legat de infracțiuni fără caracter terorist.

Primarul orașului Strasbourg, Roland Reis, a declarat că nu știe cum a reușit atacatorul să intre în interiorul târgului ''în pofida tuturor măsurilor de securitate''. El a decretat pentru astăzi zi de doliu în Strasbourg și a anunțat închiderea în această zi a târgului de Crăciun și anularea tuturor manifestărilor artistice programate.

După o reuniune de urgență cu autoritățile locale din Strasbourg, ministrul de interne francez Christophe Castaner a anunțat că guvernul ridică nivelul de alertă antiteroristă și suplimentează controalele la frontieră, transmite Agerpres.

 

Tags

Alte Noutati

LIVE: În zori
Meteo Chișinău
6,63
Cer senin
Umiditate:99 %
Vint:1,03 m/s
Sun
8
Mon
9
Tue
9
Wed
16
Thu
15
Arhivă Radio Chișinău