O a doua navă de război britanică a ajuns în Golf

  • 29 Iulie 2019 11:51
O a doua navă de război britanică a ajuns în Golf

Un al doilea vas de război britanic a ajuns în Golf pentru a asigura securitatea navelor care utilizează strâmtoarea Ormuz, a anunțat Ministerul Apărării, în plină criză a petrolierelor între Londra și Teheran, transmite AFP.

Distrugătorul HMS Duncan va acționa pentru a asigura "trecerea în deplină securitate a navelor sub pavilion britanic prin strâmtoarea Ormuz împreună cu HMS Montrose", o fregată aflată deja la fața locului, a indicat ministerul într-un comunicat publicat duminică.

"Libertatea navigației în strâmtoarea Ormuz este vitală nu doar pentru Regatul Unit, ci și pentru partenerii și aliații noștri internaționali", a subliniat ministrul Apărării, Ben Wallace.

Ministerul anunțase joi că a ordonat Marinei Regale să escorteze prin strâmtoare navele civile cu pavilion britanic.

Tensiunile s-au intensificat în această regiune strategică după retragerea SUA, în mai 2018, din acordul nuclear cu Iranul, acțiune urmată de reinstituirea unor sancțiuni dure americane contra Teheranului, și au sporit în ultimele săptămâni după atacuri contra unor petroliere în Golf, imputate de Washington Iranului, care dezminte orice implicare.

Pe 19 iulie, în strâmtoare, Iranul a sechestrat un petrolier suedez sub pavilion britanic, Stena Impero, la 15 zile după reținerea petrolierului iranian Grace 1 de către autoritățile britanice în largul Gibraltarului.

HMS Duncan va fi înlocuit în cursul anului de fregata HMS Kent. HMS Montrose va rămâne staționată în Orientul Mijlociu până în 2022 în cadrul prezenței permanente în regiune a Marinei Regale.

sursa: AGERPRES

 

Tags

Alte Noutati

LIVE: Deschis în week-end
Meteo Chișinău
11,24
Cer senin
Umiditate:71 %
Vint:3,09 m/s
Sun
9
Mon
9
Tue
9
Wed
15
Thu
15
Arhivă Radio Chișinău