NYT: Rusia a înregistrat 200.000 de morți și răniți în Ucraina, de opt ori mai mult decât SUA în două decenii de război în Afganistan

  • 03 Februarie 2023 08:48
NYT: Rusia a înregistrat 200.000 de morți și răniți în Ucraina, de opt ori mai mult decât SUA în două decenii de război în Afganistan

Oficiali din Statele Unite și din alte țări occidentale consideră că numărul de morți și răniți ai trupelor rusești din Ucraina se apropie de 200.000 de persoane, transmite New York Times, citat de BBC.

Pierderile rusești au crescut semnificativ în timpul bătăliilor pentru Bahmut și Soledar, scrie ziarul, potrivit G4Media.

Întrucât Moscova are nevoie disperată de o victorie majoră și consideră că Bahmut este cheia pentru a prelua controlul asupra întregului Donbass de est, recruți slab pregătiți și pușcăriași au fost trimiși pe linia frontului. Ca urmare, potrivit oficialilor americani, sute de militari sunt uciși sau răniți zilnic.

Partea ucraineană suferă aceleași pierderi, deși cifrele reale sunt greu de stabilit, inclusiv din cauza faptului că Kievul nu le divulgă, scrie ziarul. Formațiunile de infanterie mai bine antrenate sunt ținute în rezervă, în timp ce trupele mai puțin antrenate, inclusiv unitățile de apărare teritorială, se află în prima linie.

Ultima estimare publică a victimelor americane a fost făcută în noiembrie anul trecut, când președintele Statului Major interarme, Mark Milley, a declarat că fiecare parte a pierdut peste 100.000 de soldați uciși și răniți de la începutul războiului.

„Aș spune că acum această cifră este cu mult peste 100.000”, a declarat Milley la o conferință de presă în ianuarie.

În aceeași săptămână, oficiali americani de rang înalt au declarat că, în opinia lor, numărul victimelor rusești se apropie de 200.000. Această cifră este de opt ori mai mare decât pierderile americanilor în două decenii de război în Afganistan, scrie NYT.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Jurnal militar
Meteo Chișinău
21,24
Cer senin
Umiditate:78 %
Vint:4,63 m/s
Sun
27
Mon
25
Tue
22
Wed
23
Thu
24
Arhivă Radio Chișinău