Numeroase incendii de vegetație devastează nordul Spaniei, în urma unor temperaturi foarte ridicate

  • 04 Martie 2019 18:25
Numeroase incendii de vegetație devastează nordul Spaniei, în urma unor temperaturi foarte ridicate

Aproape 100 de incendii de vegetație au izbucnit luni în nordul Spaniei, întețite de vânturi puternice și temperaturi deosebit de ridicate, care reprezintă un fenomen rar în această regiune a cărei climă este de obicei umedă, informează agenția AFP, citată de Agerpres.

Aproximativ 300 de pompieri și militari, ajutați de aviația civilă care transportă rezervoare cu apă, luptă contra celor 99 de incendii din regiunea Asturia, au precizat reprezentanții Serviciilor de urgențe locale, în timp ce alte 18 incendii au fost identificate în regiunea învecinată Cantabria.

Aceste incendii, care nu au făcut deocamdată victime și răniți, sunt întețite de vânturile care bat dinspre sud cu rafale de până la 100 kilometri pe oră, dar și de temperaturile foarte ridicate pentru acest anotimp, au subliniat autoritățile locale. Duminică au fost înregistrate 25 de grade Celsius în Gijon, cel mai mare oraș din Asturia.

Potrivit guvernului regional, riscul de incendiu în Asturia era luni "foarte ridicat" și chiar "extrem", în funcție de zonele ce alcătuiesc această regiune spaniolă.

Președintele regiunii Cantabria, Miguel Angel Revilla, i-a îndemnat pe locuitorii din zonă să dea dovadă de vigilență, în contextul în care previziunile meteorologice pentru marți anunță "vânturi foarte puternice". "Este o tragedie teribilă", a declarat el într-o înregistrare video publicată pe rețelele de socializare.

Spania se confruntă cu regularitate cu incendii devastatoare în timpul verii, mai ales în regiunile aride din sud și de pe coasta mediteraneană. Însă ele sunt rare în general în sezonul rece, mai ales în regiunile nordice precum Asturia și Cantabria, unde plouă des și precipitațiile sunt abundente.

Sursa: Agerpres

Tags

Alte Noutati

LIVE: Radiojurnal Chișinău
Meteo Chișinău
20,24
Cer senin
Umiditate:34 %
Vint:8,75 m/s
Sat
16
Sun
16
Mon
20
Tue
18
Wed
14
Arhivă Radio Chișinău