Numărul traversărilor la frontieră este în creștere

  • 12 August 2019 11:40
Numărul traversărilor la frontieră este în creștere

Pe parcursul săptămânii trecute, în punctele de trecere a frontierei fluxul de persoane a constituit peste 566 mii de traversări, cu 21 mii de traversări mai mult decât săptămâna precedentă, transmite MOLDPRES.

În dimineața zilei de astăzi, începând cu ora 05.30, în punctul de trecere a frontierei Palanca a fost înregistrat un flux majorat al mijloacelor de transport. Astfel, timpul de așteptare pe sensul de ieșire din țară a crescut, fără a depăși însă 30 de minute. Către ora 09.00, traficul s-a normalizat. Potrivit experienței din anii precedenți, valori intense în trafic la frontieră sunt atestate pe tot parcursul lunii august.

Poliția de Frontieră a anunțat că pentru a degaja circulația și a nu permite formarea rândurilor, la frontieră a fost suplimentat numărul de angajați, au fost deschise toate pistele de control, inclusiv a avut loc schimbul de fluxuri - două benzi de circulație de pe direcția intrare în țară folosite la ieșire. Cele patru autorități de frontieră și vamale din Moldova și Ucraina activează la capacitate maximă.

Pe parcursul săptămânii trecute, cele mai tranzitate puncte de trecere a frontierei au fost Leușeni, Aeroportul Internațional Chișinău și Sculeni. Totodată, cea mai „activă” frontieră a fost cea cu România, 44% din totalul de traversări s-au semnalat în punctele de trecere situate la granița moldo-română.

Sursa: Moldpres

Tags

Alte Noutati

LIVE: Muzică
Meteo Chișinău
7,18
Cer fragmentat
Umiditate:91 %
Vint:4,12 m/s
Sat
10
Sun
6
Mon
8
Tue
11
Wed
15
Arhivă Radio Chișinău