Numărul punctelor de colectare a deșeurilor electrice și electronice va crește

  • 20 Martie 2021 12:56
Numărul punctelor de colectare a deșeurilor electrice și electronice va crește

Numărul punctelor de colectare a deșeurilor de echipamente electrice și electronice va crește de la 128 la 200, în cadrul unui nou proiect dedicat managementului e-Deșeurilor, susținut de Programul de Granturi Mici GEF, implementat de PNUD Moldova. Punctele vor fi amenajate în Chișinău și alte localități din țară. Inițiativa a fost concepută ca o continuitate a proiectului „Oraș curat cu e-Deșeu reciclat”, implementat în perioada 2018-2020, transmite IPN.

Potrivit unui comunicat de presă al PNUD, va fi amenajată prima clasă de laborator despre deșeuri de echipamente electrice și electronice în cadrul Colegiului de Ecologie, care va fi dotată cu diverse mostre, fapt care va permite studierea și vizualizarea în detaliu a tipurilor de materiale din care acestea sunt compuse.

Anual în Republica Moldova sunt generate circa 10 mii de tone de deșeuri de echipamente electrice și electronice. În topul echipamentelor electrice și electronice utilizate se clasează telefoanele mobile, frigiderele și mașinile de spălat – în gospodării. Persoanele juridice valorifică mai intens calculatoarele, imprimantele și telefoanele mobile.

e-Deșeurile, dacă nu sunt gestionate durabil, aduc o povară enormă asupra mediului. Pe perioada implementării proiectului „Oraș curat cu e-Deșeu reciclat”, s-a reușit plasarea a 128 tomberoane specializate în incinta a 115 instituții din sectorul privat, public, academic și societatea civilă.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Matinal cu Victoria Cușnir și Sergiu Scânteian
Meteo Chișinău
12,51
Cer senin
Umiditate:71 %
Vint:6,71 m/s
Fri
17
Sat
21
Sun
16
Mon
12
Tue
13
Arhivă Radio Chișinău