Numărul infectărilor zilnice din Tokyo a atins cel mai mare nivel de la începutul pandemiei

  • 04 August 2021 15:33
Numărul infectărilor zilnice din Tokyo a atins cel mai mare nivel de la începutul pandemiei

Autoritățile din orașul Tokyo, gazda Jocurilor Olimpice de vară, au înregistrat cel mai mare număr de infectări zilnice cu noul coronavirus de la începutul pandemiei, în contextul răspândirii rapide a variantei Delta, informează DPA, potrivit Agerpres.

În capitala Japoniei au fost raportate miercuri un număr de 4.166 de infectări noi în ultimele 24 de ore, cu 989 mai multe decât în aceeași zi a săptămânii trecute.

Tokyo și alte prefecturi nipone se află sub incidența stării de urgență până pe 31 august, iar autoritățile din capitala Japoniei întâmpină mari dificultăți în controlarea valului de infecții cu SARS-CoV-2.

Pentru a preveni o iminentă penurie de paturi libere în spitale, doar pacienții cu simptome severe și cei aflați în grupele cu risc sporit de a dezvolta forme grave de COVID-19 vor avea permisiunea de a se deplasa la spitalele din zonele cu rate de incidență în creștere, în urma unei decizii controversate a guvernului central.

Decizia Guvernului de la Tokyo a stârnit o veritabilă furtună de critici. Există îngrijorări conform cărora pacienții cu simptome ușoare, care în prezent trebuie să rămână în locuințele lor, riscă să dezvolte forme grave și vor fi apoi lăsați să se descurce singuri.

Omi Shigeru, principalul consilier guvernamental pe probleme de coronavirus, a spus că nu a fost consultat de Guvern înainte de luarea acestei decizii.

Varianta Delta a noului coronavirus este "un dușman extrem de puternic", a declarat guvernatoarea din Tokyo, Yuriko Koike. Ea i-a îndemnat încă o dată pe rezidenți să rămână în casele lor în pofida sezonului concediilor de vară și a apropierii datei la care va avea loc festivalul budist Obon.

Totuși, Jocurile Olimpice de vară, care se desfășoară fără spectatori, vor continua la Tokyo.

Criticii acestui eveniment sportiv se plâng însă că Jocurile Olimpice, transmise non-stop de toate posturile de televiziune, ar putea contribui la apariția situației în care cetățenii japonezi, în special cei tineri, nu vor mai lua în serios efectele cauzate de noul coronavirus. 

Tags

Alte Noutati

LIVE: Bună dimineața, România!
Meteo Chișinău
8,29
Cer acoperit de nori
Umiditate:99 %
Vint:3,6 m/s
Fri
9
Sat
10
Sun
8
Mon
7
Tue
11
Arhivă Radio Chișinău