Numărul infectărilor din Anglia a scăzut cu două treimi față de ianuarie

  • 18 Februarie 2021 15:41
Numărul infectărilor din Anglia a scăzut cu două treimi față de ianuarie

Numărul cazurilor de infectare cu noul coronavirus a scăzut în Anglia cu aproximativ două treimi în raport cu începutul lunii ianuarie, potrivit unui studiu publicat joi de Imperial College London, informează DPA, citată de Agerpres.

Cercetătorii de la această universitate testează cu regularitate zeci de mii de cetățeni englezi, selectați aleatoriu, pentru a depista cazurile de coronavirus. În timp ce peste 1,5% dintre rezidenți au fost testați pozitiv la începutul lunii ianuarie, acest procent a scăzut la 0,5% la jumătatea lunii februarie.

În Londra, un oraș grav afectat de cel de-al doilea val al pandemiei de COVID-19, procentul testelor pozitive a scăzut cu 80%.

Specialiștii atribuie această curbă descendentă lockdown-ului strict impus la începutul anului, nu creșterii numărului de cetățeni englezi care au fost vaccinați împotriva noului coronavirus.

"Nimeni nu dorește să rămânem în lockdown mai mult timp decât este nevoie, dar vă transmitem un avertisment: ratele de prevalență sunt încă foarte mari", a declarat pentru BBC Paul Elliott, profesor de epidemiologie la Imperial College London și director al REACT, un program comunitar de testare împotriva coronavirusului.

"Ratele sunt la fel de mari ca în septembrie, când erau în creștere, iar numărul persoanelor din spitale se află acum la același nivel cu cel din timpul primului val. Așadar, trebuie cu adevărat să fim precauți", a adăugat profesorul britanic.

Această evoluție a pandemiei din Anglia, observată și în alte zone din Marea Britanie, reflectă o tendință remarcată și în alte țări, conform datelor publicate de Universitatea Oxford prin intermediul platformei online Our World in Data.

Țări precum Statele Unite au raportat o scădere abruptă a curbei infectărilor începând din luna ianuarie, în timp ce ratele de infectare scad și în alte state, precum Germania, deși cu o rapiditate mai mică.

Tags

Alte Noutati

LIVE: La minut
Meteo Chișinău
16,63
Cer acoperit de nori
Umiditate:54 %
Vint:3,09 m/s
Wed
14
Thu
16
Fri
12
Sat
13
Sun
15
Arhivă Radio Chișinău