Numărul infectărilor cu COVID-19 crește galopant în Europa. Slovenia trimite pacienți în străinătate, Belgia anulează intervențiile chirurgicale pentru că nu mai are paturi de terapie intensivă

  • 06 Noiembrie 2021 11:28
Numărul infectărilor cu COVID-19 crește galopant în Europa. Slovenia trimite pacienți în străinătate, Belgia anulează intervențiile chirurgicale pentru că nu mai are paturi de terapie intensivă

Situație critică în spitalele din tot mai multe țări europene, pe fondul creșterii galopante a numărului de bolnavi de COVID. Slovenia va trimite pacienți în străinătate, iar în Belgia au fost anulate intervențiile chirurgicale pentru că nu mai sunt paturi la ATI.

Valul patru lovește Germania în forță, declară ministrul Sănătății. Cu un număr record de infectări comparativ cu ultimele luni, Germania va trece la doza a treia, așa numitul booster, pentru toată populația, transmite TVR.

JENS SPAHN, ministrul Sănătății, Germania: "Dozele de booster, la șase luni, trebuie să fie regula, nu excepția. Ne așteaptă săptămâni grele, vedem tot mai multe infectări".

Austria impune noi măsuri anti-COVID la nivel național. Deși Uniunea Europeană nu a aprobat încă administrarea vaccinului anti-COVID la categoria de vârstă 5-11 ani, primăria Vienei a anunțat că nu mai așteaptă formalitățile și vaccinarea copiilor mici va fi posibilă imediat.

În plus, în restaurante și în saloane de înfrumusețare, accesul se va face doar cu certificat de vaccinare sau trecere prin boală.

În Slovenia, spitalele devin neîncăpătoare. Guvernul a decis să transfere în străinătate o parte din pacienți.

Și Cehia înregistrează cel mai mare număr de cazuri COVID din ultimele luni. După jumătatea lunii, intră în vigoare noi restricții.

ADAM VOJTECH, ministrul Sănătății, Cehia: "La spectacole de muzică, la film, la meciuri, din 22 noiembrie se va intra cu test PCR, testul rapid nu va mai fi suficient".

În Franța, folosirea certificatului sanitar a fost extinsă până la 31 iulie, anul viitor. Parlamentul a dat astăzi votul final.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Bună dimineața, România!
Meteo Chișinău
8,29
Ceață
Umiditate:99 %
Vint:1,54 m/s
Fri
10
Sat
12
Sun
14
Mon
14
Tue
14
Arhivă Radio Chișinău