Numărul echipajelor de poliție va fi dublat de Paștile Blajinilor

  • 07 Mai 2016 07:59
Numărul echipajelor de poliție va fi dublat de Paștile Blajinilor

De Paștile Blajinilor, pe 8 și 9 mai, numărul echipelor de patrulare pedestră, dar și numărul polițiștilor în cadrul inspectoratelor va fi dublat.

Totodată, un număr mai mare de polițiști va fi mobilizat în preajma cimitirelor, în curțile blocurilor, în zonele de agrement, pe străzi și pe traseele naționale, transmite IPN.

Potrivit Inspectoratului General al Poliției, de sărbători, fluxul de transport crește considerabil. În acest sens, polițiștii recomandă mai multă toleranță și respect reciproc în trafic. De asemenea, IGP solicită persoanelor care vin de peste hotare cu transportul personal să se conformeze Regulamentului circulației rutiere al Republicii Moldova și cerințelor polițiștilor de patrulare.

La fel, în legătură cu creșterea numărului de unități de transport în trafic, șoferilor li se recomandă să adapteze viteza și să păstreze distanța între vehicule. Totodată, poliția le recomandă conducătorilor auto să nu parcheze automobilele în adiacentul cimitirelor și să nu lase în mașină lucruri de valoare.

IGP recomandă cetățenilor să apeleze, în caz de urgență, numărul unic 112 sau 902. La fel, cetățenii se pot adresa la cel mai apropiat sector sau post de poliție atunci când sesizează că cineva periclitează ordinea, securitatea publică sau siguranța cetățenilor.

Tags

Alte Noutati

LIVE: La minut
Meteo Chișinău
20,24
Cer senin
Umiditate:34 %
Vint:8,75 m/s
Sat
16
Sun
16
Mon
20
Tue
18
Wed
14
Arhivă Radio Chișinău