Numărul deceselor de COVID 19 în SUA, mai mare decât cel al morților din șase războaie

  • 07 Aprilie 2020 13:10
Numărul deceselor de COVID 19 în SUA, mai mare decât cel al morților din șase războaie

SUA au atins luni pragul de 10.000 de decese cauzate de noul coronavirus, arată datele Universității Johns Hopkins. Potrivit Departamentului pentru Veteranii de Război (VA) din SUA, această cifră a depășit-o pe cea a deceselor pe câmpul de luptă în șase războaie în care a fost implicată țara, scrie USA Today, ciatat de mediafax.ro

Datele VA spun că un număr de 9.961 de soldați au murit pe câmpul de luptă în timpul acestor șase războaie: revoluția americană, războiul din 1812, războiul mexican, războaiele indiene, scutul deșertului hispanic-american Warand / furtuna deșertului.

Oficialii americani au asociat în mod repetat focarul de coronavirus cu o luptă militară și membrii forțelor armate s-au alăturat în diferite eforturi pentru a ajuta la stoparea răspândirii virusului.

SUA înregistrează peste 1.000 de victime pe zi, un număr de două ori mai mare decât cel al celor mai mortale două boli din America: cancerul pulmonar și gripa.

Există, însă, și câteva vești bune: oficialii federali din domeniul sănătății au spus că există semne că focarul ar putea atinge vârful în aceste zile în zonele cele mai afectate, cum ar fi New York și statul Washington.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Bună dimineața, România!
Meteo Chișinău
6,07
Cer senin
Umiditate:91 %
Vint:3,6 m/s
Sat
10
Sun
6
Mon
8
Tue
11
Wed
15
Arhivă Radio Chișinău