Numărul deceselor asociate cu folosirea țigărilor electronice a crescut la 18 în SUA

  • 04 Octombrie 2019 09:47
Numărul deceselor asociate cu folosirea țigărilor electronice a crescut la 18 în SUA

Numărul deceselor legate de folosirea țigărilor electronice în Statele Unite a ajuns la 18 în 15 state, au informat joi autoritățile americane, citate de DPA, preluat de Agerpres.

Vârsta medie a pacienților care au murit este de 50 de ani, variind de la 27 la 71 de ani, a indicat Centrul pentru Controlul și Prevenirea Bolilor (CDC) într-un comunicat pentru presă.

Au fost raportate cel puțin 1.080 de cazuri de leziuni pulmonare asociate cu folosirea țigărilor electronice în 48 de state, cu 275 mai multe față de săptămâna trecută, a declarat agenția.

Creșterea numărului de cazuri este "extrem de îngrijorătoare", a subliniat directorul CDC Robert Redfield.

"Din păcate, acesta poate fi vârful aisbergului când vine vorba despre amenințarea crescândă pentru sănătate pe care acest focar o prezintă pentru publicul american, în special pentru tineri și adulți tineri", a continuat el.

Cauza leziunilor pulmonare este pe moment neclară, însă potrivit CDC, circa 78 % dintre pacienții care știau ce substanțe au folosit înainte de a se îmbolnăvi au relatat că au folosit produse conținând THC, ingredientul primar al marijuanei.

Nu a fost raportată nicio creștere similară a bolilor legate de folosirea țigărilor electronice în Europa. 

Sursa:Agerpres

Tags

Alte Noutati

LIVE: Muzică
Meteo Chișinău
14,96
Cer senin
Umiditate:99 %
Vint:6,17 m/s
Thu
14
Fri
13
Sat
14
Sun
14
Mon
14
Arhivă Radio Chișinău