Numărul de cereri online a înregistrat o creștere considerabilă, conform ASP

  • 26 Mai 2022 18:45
Numărul de cereri online a înregistrat o creștere considerabilă, conform ASP

Agenția Servicii Publice (ASP) a anunțat astăzi că a înregistrat o creștere substanțială a ponderii cererilor pentru eliberarea/prelungirea/reperfectarea licențelor depuse online de către agenții economici. Cifra majorării constituie de la circa 20%, pe parcursul ultimului an, la peste 45% - în ultimele două luni de raportare (martie-aprilie 2022), transmite MOLDPRES.

Potrivit sursei citate, cererile se depun online prin intermediul Sistemului informațional automatizat de gestionare și eliberare a actelor permisive (SIA GEAP), lansat în anul 2018, fără a fi nevoie ca agenții economici să se deplaseze la ghișeele subdiviziunilor ASP.

Agenția Servicii Publice le recomandă solicitanților de licență să depună online cererile pentru gestionarea actelor permisive prin intermediul platformei serviciilor guvernamentale, accesând pagina web www.servicii.gov.md, precum și nemijlocit prin intermediul platformei Ghișeului unic pentru gestionarea actelor permisive, pe pagina web www.actpermisiv.gov.md, în regim non stop 24/24, de pe orice calculator sau dispozitiv mobil.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Matinal cu Victoria Cușnir și Sergiu Scânteian
Meteo Chișinău
5,52
Cer senin
Umiditate:91 %
Vint:4,63 m/s
Sat
10
Sun
6
Mon
8
Tue
11
Wed
15
Arhivă Radio Chișinău